Cursus glas in lood

Glas in lood cursus voor zowel beginners en gevorderden

cursus glas in lood werkstuk, geert hochstenbach, neerbeek, limburg, glasbewerken, workshopTijdens de cursus glas in lood heeft u de mogelijkheid zelf een glas in lood raam te maken. Natuurlijk kunt u ook een glas in lood raam volgens eigen tekening (laten) maken.

Glas in lood is een oude techniek die ontstaan is omdat men vroeger geen grote glazen vensterramen kon maken. Het is de benaming van een vensterraam dat bestaat uit stukken glas die omvat zijn door loodlijsten. Glas in lood leent zich uitstekend in het maken van kunstzinnige objecten die kunnen bestaan uit verschillende kleuren.

Cursusinformatie:

cursus glas in lood eindwerkstuk beginnerscursus, Glasatelier Vetro Colorato, geert hochstenbach, neerbeek, limburg, glasbewerken, workshopBeginnerscursus glas in lood.
Deze cursus glas in lood bestaat uit 10 lessen waarin u de beginselen leert van het maken van een glas in lood raam. U maakt een glas in lood raam van 30 x 35 cm. In het atelier zijn voorbeelden, maar u kunt natuurlijk ook een eigen ontwerp maken. Stap voor stap leert u in de cursus glas in lood hoe u een glas in lood raam kunt maken. Alle facetten komen aan bod: het gebruik van het gereedschap, het maken van het ontwerp, patroon knippen, het snijden van het glas, het glas in het lood zetten en solderen. Tenslotte wordt het glas in lood raam afgewerkt door het te kitten, waardoor het winddicht en waterbestendig wordt. Na afloop van deze workshop glas in lood bent u in staat om zelfstandig glas in lood object te maken.

Kosten

Voor de beginnerscursus glas in lood zijn de kosten voor de 10 bijeenkomsten
€ 280,00 inclusief de materialen en het gebruik van de gereedschappen.

Wanneer

U kunt kiezen tussen de dinsdag of donderdagavond van 19.30 tot 22.30.
U heeft de mogelijkheid om te allen tijde in te stappen.

4 bijslijpen van het glas, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
5 solderen, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
6 kitten, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
7 inwassen van de kit, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
8 schoonmaken na het inwassen, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
9 werkstuk thuis geplaatst, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
1 glassnijden naar ontwerp, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
2 glassnijden, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
3 glas in lood leggen, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
4 bijslijpen van het glas, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
5 solderen, Glasatelier Vetro Colorato.jpg
6 kitten, Glasatelier Vetro Colorato.jpg

Vervolgcursus glas in lood.

cursus glas in lood gevorderdencursus, Glasatelier Vetro Colorato, geert hochstenbach, neerbeek, limburg, glasbewerken, workshopHeeft u de cursus beginners glas in lood gevolgd en wilt u een glas in lood object volledig volgens eigen ontwerp maken, dan kan dat ook bij Glasatelier Vetro Colorato in Neerbeek.
De geleerde technieken van de beginnerscursus worden uitgebreid. Verder kunt u het formaat, het soort glas, de breedte van het lood enz. zelf bepalen.

Kosten

De kosten voor deze cursus glas in lood bedragen € 10,00 per uur, exclusief materiaal wel met gebruikmaking van het gereedschap

Wanneer

U kunt te allen tijde aansluiten op de dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze info of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact op met ons.