Workshop glasfusing

Workshop glasfusing is een leuke vorm van glas bewerken.

workshop glasfusing, glasatelier vetro colorato, neerbeek, zuid limburgTijdens de workshop glasfusing bij Glasatelier Vetro Colorato maakt u kennis met de techniek glasfusing.
Glasfusing is een vorm van glas versmelting. Blank of gekleurd glas wordt gesneden en op een manier, patroon dat u mooi vindt samen gevoegd. Hierna moet het glas in elkaar versmelten. Dat gebeurt in een speciale glasoven bij een temperatuur rond de 800°C. Als het glas versmolten is kan het opnieuw de oven in om vervormd te worden tot bijvoorbeeld een schaal of abstract object.

 

Niet meer mogelijk tot 2023

Door de vele aanvragen en achterstanden, opgelopen door coronamaatregelen, moet ik helaas besluiten om in 2022 geen feestjes of nieuwe cursussen aan te bieden. Hopelijk zijn dan alle aanvragen verwerkt. In december 2022 zal ik dit opnieuw beoordelen.

 

workshop glasfusing blok-schaal, Glasatelier Vetro Colorato, geert hochstenbach, neerbeek, limburg, glasbewerken, workshop, glas snijdenDoordat glas in verschillende kleuren en lagen opgebracht wordt zullen de kleuren altijd zorgen voor een schitterend kleurenschouwspel dat door verschillende lichtinvallen er steeds anders uit zal zien.

Wilt u strakke lijnen in uw werkstuk, dan merkt u tijdens de workshop glasfusing dat dit een techniek is die nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Het glas moet met veel zorg gesneden worden, zodat de kleuren van de verschillende glasplaten strak tegen elkaar versmelten. Daarnaast heeft versmelten in de oven (het instellen van de juiste temperatuur en tijdsduur) en het afkoelen veel aandacht en tijd nodig. Wordt dit niet geleidelijk gedaan, dan ontstaan er spanningen in het glas en kan het knappen.
De werkstukken kunnen pas naar huis als het hele versmeltingsproces afgerond is. Dit kan enkele dagen duren.

De mogelijkheden van glasfusing zijn onbeperkt.

Kosten

Kosten van een workshop glasfusing bedragen € 10,00 per uur daarnaast komen er materiaalkosten bij. Deze kosten zijn afhankelijk van:
– het type en kleur van het glas
– hoeveel glas u gebruikt
– hoe vaak uw werkstuk in de oven moet
– de grootte van uw werkstuk.
Het is ook mogelijk om een standaardwerkstuk te maken. Hiervoor liggen de prijzen vast.

Wanneer

De workshop glasfusing wordt gegeven op woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.

Voor alle workshops geld dat als u zelf een groepje van minimaal 4 mensen samenstelt, u in overleg een dag en tijdstip kunt afspreken.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden neem dan gerust contact op met ons.

 

workshop glas fusing, glasatelier vetro colorato, neerbeek, zuid limburg,